Home / Holkje in het Theater

Holkje in het Theater

Cabaretiers en andere Predikers

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen gingen vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek. Ze gaven samen voorstellingen op 23 september 2019 in Den Bosch en op 7 oktober 2019 in Amsterdam.

Zowel cabaretiers als predikers zetten mensen aan het denken met wat hen bezielt. Dat doen ze in een gepolariseerde cultuur waarin grote thema’s spelen, maar waarin het gezamenlijke gesprek over wat waar, echt en mooi is soms maar moeizaam wordt gevoerd.

Dit unieke project is een samenwerking van de Koningstheateracademie in Den Bosch, een HBO-opleiding voor cabaretiers (sinds 1999), en de Orde der Predikers, beter bekend als de dominicanen (sinds 1216).

Vier cabaretiers en vier predikers ontmoetten elkaar, bevragen elkaar en geven hun indrukken terug in de vorm van een preek, conference of lied. De voorstelling waren te zien op 23 september 2019 in de Verkadefabriek in Den Bosch was al voor het verschijnen van het eerste filmpje uitverkocht. Daarom werd op 7 oktober in de Dominicuskerk in Amsterdam een extra voorstelling gegeven.

Zie ook: Beelden uit voorstelling Cabaretiers en andere Predikers (verslag uit de Verkadefabriek in Den Bosch) en Spelen en preken (verslag uit de Dominicuskerk in Amsterdam).

Klik hier voor artikelen in Trouw en het Parool en op nieuwwij.nl.

Top